top of page

Skapa ROSE GOLD text i Photoshop - DIY


Häromdagen träffade jag en av mina vänner och hon frågade mig om tips på hur man skapar guld text för t.ex. bilder man delar på sociala medier. 

Hmm.... Hur ska jag berätta och förklara till en person som har absolut igen aning om Photoshop , hur man gör detta utan att visa hela processen på dator? Nej, det går inte! En tanke slog mig då! Det finns säkert många tjejer (och killar) som - precis som min vän - vill skapa egna texter med roseguld gradient men vet inte hur.  Om du är en av de så oroa dig inte längre! Det är inte svårt! Jag funderade på att skriva "steg för steg" tutorial men tror att med en video blir det lättare för dig. 

 

Rose Gold Gradienter

Innan du börjar med Photoshop, måste du hitta en roseguld bakgrund som du ska använda i din text . På nätet kan du hitta massor, men kolla alltid om du inte behöver be om tillstånd att använda bilden.

Jag har förberett fil med 12 rose gold gradienter som du får ladda ner helt gratis om du vill.  Länken nedan leder till min Google Drive och öppnar fil med 12 gradienter. Du får antingen ladda ner alla 12 eller välja den du gillar mest. Varsågod! :)


 

Skapa ROSE GOLD text i Photoshop - DIY


Och nu går vi till själva "hur" man skapar en roseguld text. Varsågod, titta på video.


Hör gärna av dig om du behöver mer hjälp.

bottom of page