top of page

Allt du behöver veta om Pinterest


Pinterest är inte bara en social medieplattform, det är en snabbt växande sökmotor!

Med över 265 miljoner användare är Pinterest en av de bästa sociala nätverks- och sökmotorerna. Det fungerar effektivt för att blomstra affärer, öka försäljningen och den totala bloggtrafiken. Ett stort antal företagare, bloggare och designers använder Pinterest som en sökmotorplattform för att dela sitt innehåll. Det är en utmärkt källa för att samla en enorm lista över sidvisningar. Det är också ett utmärkt sätt att dela ditt innehåll.


Pinterest handlar om att spara och samla intressen, saker du kan göra eller köpa.

Ett virtuellt kort som tillåter användarna att hitta och samla in bilder i sina intressekort. Alla dessa bilder länkar till en webbplats och kan delas av andra med samma intressen.

Eftersom det är en visuell upplevelse är Pinterest en utmärkt plats för din online kreativa butik. Att använda Pinterest för att marknadsföra ditt företag är ett kraftfullt sätt att dela, sälja och marknadsföra dina varor.


Pinterest handlar om bilder och bilder är viktigast på den här plattformen. Utformningen av dina Pins är lika viktig som kvaliteten på innehållet du delar eftersom det är det första som kommer att fånga din målgrupps uppmärksamhet.
Jag älskar verkligen Pinterest

Jag tycker att det är det roligaste sättet att marknadsföra min blogg samt webbsida


Pinterest beskriver sig själv som "Det visuella bokmärkesverktyget som hjälper dig

upptäcka och spara kreativa idéer". Forskning visar att Pinterest inspirerar att agera.


Pinterest-användare (Pinners) är redo och villiga att göra inköp via Pinterest, så det är här du kan hitta köpare för dina produkter och tjänster!

Nästan 2/3 av de aktiva Pinners och 84% av dagliga Pinners är inspirerade av Pinterest att prova något nytt en gång i veckan eller oftare. 73% av aktiva Pinners och 89% av dagliga Pinners anger att de köpte något nytt efter att ha upptäckt det på Pinterest.


Pinterest fungerar faktiskt mer som en visuell sökmotor som genererar trafik till din webbplats, webbshop eller blogg och mindre som en social medieplattform. Många Pinterest-användare söker på Pinterest istället för att "googla". Pinterest är först och främst "sök" och sedan "socialt".


Kanske du känner till fördelarna med Pinterest och att Pinterest kan ta ditt företag till nästa nivå, men du är ny på Pinterest och allt verkar lite överväldigande.

Du kanske inte är helt säker på var eller hur du ska börja. Pinterest förändras ständigt och det finns så mycket information där ute!

ELLER kanske du redan har ett Pinterest-företagskonto inrättat men det är inte optimerat och behöver lite mer "kärlek".

Jag vet att Pinterest kan vara väldigt utmanande och förvirrande i början, det tar tid att ställa in, bygga upp din närvaro och framför allt att se resultat. Men det är helt värt ansträngningen. Jag förbereder en ny tjänst som kommer att hjälpa dig med allt det här med Pinterest. Online i början av november ッ


bottom of page